anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Mielone wołowo wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Połączenie mięsa wieprzowego i wołowego w kotletach mielonych idealnie ze sobą się komponuje. Polecam .

Mielone wołowo wieprzowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone wołowo wieprzowe

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone wołowo wieprzowe
Mięso oczyścić i osuszyć. Następnie zmielić oba gatunki mięsa. Dodać jaja, drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Dodać do reszty doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z mięsa formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smalec rozgrzać i smażyć około 5 minut z każdej strony na złoty kolor. 
Mielone wołowo wieprzowe
mięso należy dokładnie połączyć z resztą składników
Mielone wołowo wieprzowe
uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej
Mielone wołowo wieprzowe
smażyć najlepiej na smalcu choć na oleju też można

Tagi:

mięso tarta