jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Kolorowe mielone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z dodatkiem cebuli, papryki i ogórków konserwowych:)

Kolorowe mielone

Składniki:

Kolorowe mielone

 

  • 25 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • ½ papryki czerwonej lub żółtej
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • ½ średniej cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • majeranek
  • 2-3 łyżki przyprawy do mięsa mielonego
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • 1 bułka pszenna lub 2 kromki chleba tostowego
  • 1 jajo
  • 100 ml mleka pełnotłustego

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe mielone
Cebulę, paprykę i ogórki posiekać w bardzo drobną kostkę. Do mięsa dodać posiekane składniki, pietruszkę oraz rozgnieciony czosnek. Bułkę lub chleb bez skórki namoczyć w mleku, odcisnąć i również dodać do mięsa. Potem dodać przyprawy, jajo, dobrze wymieszać. a następnie formować małe kotleciki, które obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju około 20 minut, przewracając od czasu do czasu.