gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Mielone z nadzieniem 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna pieczeń z mięsa mielonego

Mielone z nadzieniem 5

Składniki:

Mielone z nadzieniem 5

 

Sposób przygotowania:

Mielone z nadzieniem 5
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie dusimy pieczarki drobno pokrojone wraz z cebulą, przyprawiamy do smaku. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, można też dodać vegetę, dokładnie wyrabiamy i dzielimy mięso na dwie części. Jedną część kładziemy na wysmarowaną tłuszczem średnią blaszkę ( najlepiej keksówkę) na to wykładamy usmażone pieczarki i posypujemy startym serem, przykrywamy resztą mięsa. Polewamy troszkę olejem i wstawiamy do piekarnika na 45 min.