Mięsa pieczone

Boczek, Szynka, Schab « poprzedni | następny »
anullka7

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1
Mięsa pieczone
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 13

Łatwe soczyste, polecam początkującym kucharkom.


trudność: łatwe
czas:

Mięsa pieczone - SKŁADNIKI:

Mięsa pieczone - PRZYGOTOWANIE:

Mięsa natrzeć solą czosnkiem,przyprawami(dodać swoje ulubione) odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Po tym czasie,posypać lekko papryką ,majerankiem,jak trzeba można związać ścisło sznurkiem. Wkładamy do foliowego rękawa,nakłuć w kilku miejscach na górze i do piecyka,piec w 180-200 st C.około 50-min w zależności od grubości mięsa i ilości. Gdy mięso wystygnie, zawinąć w folię aluminiową i do lodówki. Tak upieczone mięso jest bardzo soczyste i smaczne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięsa pieczone (strona 1 z 1)  
Magdusia1312

Magdusia1312

2008-12-17 16:48
mmm... coś pysznego :)
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

2008-12-17 22:54
zgadzam są soczyste i smaczne,też tak robię;))
Skomentuj
Oceń:
0
IwaG2

IwaG2

2009-02-18 22:13
super ja pieke w folii aluminiowej jak nie mam rękawa i też świetnie wychodzi super mięsko

Skomentuj
Oceń:
0
dommagda

dommagda

2010-01-13 10:57
Bardzo lubię pieczone mięska:)
Skomentuj
Oceń:
0
szewczyk

szewczyk

2010-03-28 22:58
ja te rękawy to bym zamknęła w więzieniu bo soczyste to nie znaczy bez smaku,lub takie,że wymiotować się chce.Osobiście ich nie znoszę! ale to tylko mała dygresja wedle mojego gustu
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007

2011-02-26 12:20
uwielbiam takie mięska na chlebek pychotka 5 :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Olek Chełmno

Olek Chełmno

2011-03-17 07:54
To miesa podawane na zimno.Można polac sosem chrzanowym,musztardowym.Swietne.Naprawde soczyste.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kuchcik
gość

2009-02-14 10:59
Rękawa foliowego się NIE PRZEKŁUWA! To podstawowa zasada! Wtedy robi się z rękawa balon, który zatrzymuje cała wilgoć i sos wypieczony z mięsa.Jeżeli przekłujemy rękaw, wszystko co dobre-wyparuje, a mięso zostaje suche i wiórowate.
Skomentuj
Oceń:
2
anullka7

anullka7

2009-02-14 12:17
kuchcik napisał(a):

Rękawa foliowego się NIE PRZEKŁUWA! To podstawowa zasada! Wtedy robi się z rękawa balon, który zatrzymuje cała wilgoć i sos wypieczony z mięsa.Jeżeli przekłujemy rękaw, wszystko co dobre-wyparuje, a mięso zostaje suche i wiórowate.

Drogi kuchciku:) ja przekłuwam w kilu miejscach igłą ,i tak jest rękaw spuchnięty,a mięsko jest soczyste i smaczne,uwierz mistrzowi kuchni,kuchciku:))
Skomentuj
Oceń:
0
ana9

ana9

2012-12-17 22:30
anullka7 napisał(a):

kuchcik napisał(a):

Rękawa foliowego się NIE PRZEKŁUWA! To podstawowa zasada! Wtedy robi się z rękawa balon, który zatrzymuje cała wilgoć i sos wypieczony z mięsa.Jeżeli przekłujemy rękaw, wszystko co dobre-wyparuje, a mięso zostaje suche i wiórowate.

Drogi kuchciku:) ja przekłuwam w kilu miejscach igłą ,i tak jest rękaw spuchnięty,a mięsko jest soczyste i smaczne,uwierz mistrzowi
kuchni,kuchciku:))

Anulko, to,że ktoś jest krócej od ciebie na tym portalu, to nie znaczy, że mniej od Ciebie się zna na gotowaniu, czy krócej od Ciebie gotuje. Ja nie piekę w ogóle w rękawach do pieczenia, bo mi nie smakuje a gotuję od prawie 30 lat!
Skomentuj
Oceń:
1
ana9

ana9

2012-12-17 22:40
ana9 napisał(a):

anullka7 napisał(a):

kuchcik napisał(a):

Rękawa foliowego się NIE PRZEKŁUWA! To podstawowa zasada! Wtedy robi się z rękawa balon, który zatrzymuje cała wilgoć i sos wypieczony z mięsa.Jeżeli przekłujemy rękaw, wszystko co dobre-wyparuje, a mięso zostaje suche i wiórowate.

Drogi kuchciku:) ja przekłuwam w kilu miejscach igłą ,i tak jest rękaw spuchnięty,a mięsko jest soczyste i smaczne,uwierz mistrzowi
kuchni,kuchciku:))

Anulko, to,że ktoś jest krócej od ciebie na tym portalu, to nie znaczy, że mniej od Ciebie się zna na gotowaniu, czy krócej od Ciebie gotuje. Ja nie piekę w ogóle w rękawach do pieczenia, bo mi nie smakuje a gotuję od prawie 30 lat!

A tak w ogóle 50 minut na upieczenie boczku czy schabu to trochę za krótko! Ja piekę ok 1.5 godziny.
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia

2012-12-18 07:19
ana9, dokładnie tak jak piszesz, w czasie 50 minut mięso nawet w rękawie będzie niedopieczone. Rękawa nie nakłuwam, bo to by się mijało z cele, cały smak by wyparował, natomiast na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinam rękaw, aby mięso się przypiekło i odpsarował nadmiar płynu.
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka

2012-12-18 08:40
Ja nakłuwam rękaw do pieczenia i ani smak nie wyparuje, ani mięso nie jest mniej soczyste.Rękaw jest pełny jak balon.Także rozcinam go przed końcem pieczenia, by mięsko się przypiekło z wierzchu.Co do czasu pieczenia ja piekę ok. godziny ( w zależności od grubości mięsa).
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
kasza kuskus z boczkiem i warzywami Ryż smażony z boczkiem Boczek muśnięty rozmarynem
Boczek w marynacie paprykowo- cebulowej Świąteczna rolada z boczku Majerankowy boczek
Rolowany boczek z grzybami leśnymi Musztardowy boczek rolowany Kalafior faszerowany Eli
Pieczony boczek w słoikach Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Kresowy boczek z suszonym jabłkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane