Mięsa pieczone

Boczek, Szynka, Schab « poprzedni | następny »
anullka7

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1
Mięsa pieczone
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 13

Łatwe soczyste, polecam początkującym kucharkom.


trudność: łatwe
czas:

Mięsa pieczone - SKŁADNIKI:

Mięsa pieczone - PRZYGOTOWANIE:

Mięsa natrzeć solą czosnkiem,przyprawami(dodać swoje ulubione) odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Po tym czasie,posypać lekko papryką ,majerankiem,jak trzeba można związać ścisło sznurkiem. Wkładamy do foliowego rękawa,nakłuć w kilku miejscach na górze i do piecyka,piec w 180-200 st C.około 50-min w zależności od grubości mięsa i ilości. Gdy mięso wystygnie, zawinąć w folię aluminiową i do lodówki. Tak upieczone mięso jest bardzo soczyste i smaczne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mięsa pieczone (strona 1 z 1)  
Magdusia1312

Magdusia1312

2008-12-17 16:48
mmm... coś pysznego :)
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

2008-12-17 22:54
zgadzam są soczyste i smaczne,też tak robię;))
Skomentuj
Oceń:
0
IwaG2

IwaG2

2009-02-18 22:13
super ja pieke w folii aluminiowej jak nie mam rękawa i też świetnie wychodzi super mięsko

Skomentuj
Oceń:
0
dommagda

dommagda

2010-01-13 10:57
Bardzo lubię pieczone mięska:)
Skomentuj
Oceń:
0
szewczyk

szewczyk

2010-03-28 22:58
ja te rękawy to bym zamknęła w więzieniu bo soczyste to nie znaczy bez smaku,lub takie,że wymiotować się chce.Osobiście ich nie znoszę! ale to tylko mała dygresja wedle mojego gustu
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007

2011-02-26 12:20
uwielbiam takie mięska na chlebek pychotka 5 :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Olek Chełmno

Olek Chełmno

2011-03-17 07:54
To miesa podawane na zimno.Można polac sosem chrzanowym,musztardowym.Swietne.Naprawde soczyste.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kuchcik
gość

2009-02-14 10:59
Rękawa foliowego się NIE PRZEKŁUWA! To podstawowa zasada! Wtedy robi się z rękawa balon, który zatrzymuje cała wilgoć i sos wypieczony z mięsa.Jeżeli przekłujemy rękaw, wszystko co dobre-wyparuje, a mięso zostaje suche i wiórowate.
Skomentuj
Oceń:
2
anullka7

anullka7

2009-02-14 12:17
kuchcik napisał(a):

Rękawa foliowego się NIE PRZEKŁUWA! To podstawowa zasada! Wtedy robi się z rękawa balon, który zatrzymuje cała wilgoć i sos wypieczony z mięsa.Jeżeli przekłujemy rękaw, wszystko co dobre-wyparuje, a mięso zostaje suche i wiórowate.

Drogi kuchciku:) ja przekłuwam w kilu miejscach igłą ,i tak jest rękaw spuchnięty,a mięsko jest soczyste i smaczne,uwierz mistrzowi kuchni,kuchciku:))
Skomentuj
Oceń:
0
ana9

ana9

2012-12-17 22:30
anullka7 napisał(a):

kuchcik napisał(a):

Rękawa foliowego się NIE PRZEKŁUWA! To podstawowa zasada! Wtedy robi się z rękawa balon, który zatrzymuje cała wilgoć i sos wypieczony z mięsa.Jeżeli przekłujemy rękaw, wszystko co dobre-wyparuje, a mięso zostaje suche i wiórowate.

Drogi kuchciku:) ja przekłuwam w kilu miejscach igłą ,i tak jest rękaw spuchnięty,a mięsko jest soczyste i smaczne,uwierz mistrzowi
kuchni,kuchciku:))

Anulko, to,że ktoś jest krócej od ciebie na tym portalu, to nie znaczy, że mniej od Ciebie się zna na gotowaniu, czy krócej od Ciebie gotuje. Ja nie piekę w ogóle w rękawach do pieczenia, bo mi nie smakuje a gotuję od prawie 30 lat!
Skomentuj
Oceń:
1
ana9

ana9

2012-12-17 22:40
ana9 napisał(a):

anullka7 napisał(a):

kuchcik napisał(a):

Rękawa foliowego się NIE PRZEKŁUWA! To podstawowa zasada! Wtedy robi się z rękawa balon, który zatrzymuje cała wilgoć i sos wypieczony z mięsa.Jeżeli przekłujemy rękaw, wszystko co dobre-wyparuje, a mięso zostaje suche i wiórowate.

Drogi kuchciku:) ja przekłuwam w kilu miejscach igłą ,i tak jest rękaw spuchnięty,a mięsko jest soczyste i smaczne,uwierz mistrzowi
kuchni,kuchciku:))

Anulko, to,że ktoś jest krócej od ciebie na tym portalu, to nie znaczy, że mniej od Ciebie się zna na gotowaniu, czy krócej od Ciebie gotuje. Ja nie piekę w ogóle w rękawach do pieczenia, bo mi nie smakuje a gotuję od prawie 30 lat!

A tak w ogóle 50 minut na upieczenie boczku czy schabu to trochę za krótko! Ja piekę ok 1.5 godziny.
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia

2012-12-18 07:19
ana9, dokładnie tak jak piszesz, w czasie 50 minut mięso nawet w rękawie będzie niedopieczone. Rękawa nie nakłuwam, bo to by się mijało z cele, cały smak by wyparował, natomiast na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinam rękaw, aby mięso się przypiekło i odpsarował nadmiar płynu.
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka

2012-12-18 08:40
Ja nakłuwam rękaw do pieczenia i ani smak nie wyparuje, ani mięso nie jest mniej soczyste.Rękaw jest pełny jak balon.Także rozcinam go przed końcem pieczenia, by mięsko się przypiekło z wierzchu.Co do czasu pieczenia ja piekę ok. godziny ( w zależności od grubości mięsa).
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Kapuśniak Eli na wędzonce Pieczona rolada boczkowa Boczek faszerowany szynką i papryką
Boczek domowy wg Gosi Wypasiona grochówka Eli Gotowany boczek do chlebka
Smarowidło babuni z wątróbką  Soczysty boczek Pieczona rolada boczkowa
Boczek pieczony na ostro Pasztet z papryką Boczek w ziołach prowansalskich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane