Strona główna Mintaj w sosie koperkowym

Mintaj w sosie koperkowym

Mintaj « poprzedni | następny »
lola11992 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 622
Mintaj w sosie koperkowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny mintaj w sosie koperkowym...


trudność: średne
czas:

Mintaj w sosie koperkowym - SKŁADNIKI:

Mintaj w sosie koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

Filet z mintaja bardzo dokładnie oczyścić i umyć. W następnej kolejności rybę po porcjować. Filet z mintaja wysmarować solą oraz pieprzem cytrynową. Jedną cytrynę dokładnie umyć, przekroić i wycisnąć z niej sok. Wyciśniętym sokiem z cytryny polać rybę. Rybę odstawić na 30 minut, żeby przesiąkła przyprawami. Na patelni, na rozgrzanym oleju smażyć rybę z jednej i drugiej strony, ale uważać żeby się nie przypaliła. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę i dobrze wymieszać. W następnej kolejności do zasmażki wlać bulion warzywny. Całość gotować na niedużym ogniu, aby sos zgęstniał. Później sos zdjąć z ognia i dodać do niego pół szklanki jogurtu naturalnego. Koperek dokładnie umyć, posiekać, a następnie dodać do sosu. Usmażoną rybę polać przyrządzonym sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mintaj w sosie koperkowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mintaj
Dukaty rybne lub kotlety mielone Mintaj pieczony z pomidorkami koktajlowymi Mintaj na warzywach
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Racuchy rybne z warzywami
Mintaj + kminkowe odsmażane ziemniaczki Cytrynowy mintaj Zapiekanka z mintajem i makaronem
Mintaj z pomarańczą i czarnym pieprzem Roladki z ryby i szpinaku Paluszki rybne na sałacie z kiełkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane