Strona główna Mintaj w sosie koperkowym

Mintaj w sosie koperkowym

Mintaj « poprzedni | następny »
lola11992 - Przepis na: Mintaj w sosie koperkowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 622
Mintaj w sosie koperkowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny mintaj w sosie koperkowym...


trudność: średne
czas:

Mintaj w sosie koperkowym - SKŁADNIKI:

  • 80 dag fileta z mintaja
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3/4 szklanki wywaru warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • koperek
  • 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 1 cytryna
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz cytrynowy

Mintaj w sosie koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

Filet z mintaja bardzo dokładnie oczyścić i umyć. W następnej kolejności rybę po porcjować. Filet z mintaja wysmarować solą oraz pieprzem cytrynową. Jedną cytrynę dokładnie umyć, przekroić i wycisnąć z niej sok. Wyciśniętym sokiem z cytryny polać rybę. Rybę odstawić na 30 minut, żeby przesiąkła przyprawami. Na patelni, na rozgrzanym oleju smażyć rybę z jednej i drugiej strony, ale uważać żeby się nie przypaliła. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę i dobrze wymieszać. W następnej kolejności do zasmażki wlać bulion warzywny. Całość gotować na niedużym ogniu, aby sos zgęstniał. Później sos zdjąć z ognia i dodać do niego pół szklanki jogurtu naturalnego. Koperek dokładnie umyć, posiekać, a następnie dodać do sosu. Usmażoną rybę polać przyrządzonym sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mintaj w sosie koperkowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mintaj
Mintaj pieczony z pomidorkami koktajlowymi Mintaj na warzywach Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie
Rybka pod kruszonką Racuchy rybne z warzywami Mintaj + kminkowe odsmażane ziemniaczki
Cytrynowy mintaj Zapiekanka z mintajem i makaronem Mintaj z pomarańczą i czarnym pieprzem
Roladki z ryby i szpinaku Paluszki rybne na sałacie z kiełkami Ryba w curry w jogurtowym sosie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane