gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Morskie spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam spaghetti i próbuje je na różne sposoby

Morskie spaghetti

Składniki:

Morskie spaghetti

 

 

Sposób przygotowania:

Morskie spaghetti
Owoce morza jeżeli są świeże trzeba je dokładnie oczyścić, a jeśli są mrożone to wystarczy rozmrozić, krewetki obrać ze skorupki. Makaron gotujemy. Rozgrzewamy patelnie z oliwą z oliwek ok 2 łyżek i przysmażamy chwile pokrojony czosnek na małym ogniu, dodajemy rozmrożone krewetki, kalmary i małże i smażymy nadal na małym ogniu ok 10 min i dodajemy pomidory z puszki, solimy, pieprzyny i smażymy kolejne 10 min. Gdy sos jest juz gotowy odstawiamy na bok. Makaron wyciagamy na talerze i polewamy gotowym sosem, posypujemy po wierzchu pietruszką i bazylią. :) Smacznego