Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Morszczuk na cukini pod migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna rybka z cukinią pod migdałami świetnie smakuje

Morszczuk na cukini pod migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Morszczuk na cukini pod migdałami

 

 

Sposób przygotowania:

Morszczuk na cukini pod migdałami
Rybę dokładnie osuszamy, posypujemy ziołami prowansalskimi, tymiankiem, oregano oraz pieprzem kolorowym, pozostawiamy na około 15 minut w lodówce. następnie cukinie myjemy i kroimy w plastry, układamy na foli aluminiowej, następnie przekładamy morszczuka i całość dość obficie posypujemy płatkami migdałowymi, folię dokładnie zawijamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Podajemy posypując szczypiorkiem.
Morszczuk na cukini pod migdałami
osuszonego morszczuka przyprawiamy i odstawiamy
Morszczuk na cukini pod migdałami
cukinie kroimy w plastry i przekładamy na folię
Morszczuk na cukini pod migdałami
nakładamy następnie rybę z przyprawami
Morszczuk na cukini pod migdałami
całość posypujemy płatkami migdałowtmi

Tagi:

zioła cukinia