zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Muffiny z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na deser do kawy lub na śniadanie.

Muffiny z bakaliami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny z bakaliami

  • 4 jajka
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl mleka
  • 1/3 szkl oleju
  • 100 g bakalii
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Muffiny z bakaliami
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól oraz cukier i cukier wanilinowy. Dokładnie mieszamy. W oddzielnej misce mieszamy jajka z mlekiem i olejem, które wlewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy bakalie. Ponownie mieszamy. Wlewamy ciasto do papilotek i pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!
Muffiny z bakaliami
Suche składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
Muffiny z bakaliami
Jajka dokładnie mieszamy z mlekiem i olejem.
Muffiny z bakaliami
Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy ze sobą.
Muffiny z bakaliami
Dodajemy bakalie i pieczemy w foremkach.

Zobacz film: Słodki i kolorowy keks