Marzena.M.Siek

Marzena.M.Siek

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Murzynek z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo słodkie i bardzo pyszne.

Murzynek z bakaliami

Składniki:

Murzynek z bakaliami

 

  • Kostka masła,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 jajka,
  • 6 łyżek kakao,
  • 6 łyżek wody,
  • Po pół szklanki orzechów włoskich i rodzynek,
  • 3 łyżki cukru pudru do posypania ciasta.

Sposób przygotowania:

Murzynek z bakaliami
1. Masło roztopić, dodać cukier, kakao, wodę i proszek do pieczenia. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
2. Ostudzić. Dodać mąkę, jajka, rodzynki, orzechy, wciąż mieszając ze sobą składniki.
3. Tak wymieszane ciasto wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 200 stopni na 45 minut.
4. Po ostygnięciu ciasta, posypać je przez sitko cukrem pudrem.