gąska

gąska

Kucharz
[Przepisów: 9]

Naleśniki z mięsem zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciekawego smaku dodadzą grzybki marynowane,pokrojone i posypane na serze.Jest to bardzo sycące danie o ciekawym smaku.

Naleśniki z mięsem zapiekane

Składniki:

Naleśniki z mięsem zapiekane

 

  • Składniki dla 4 osób
  • Ciasto:szklanka i pół mąki,3 jaja,1/4 litra mleka,5 łyżek oleju,szczypta soli.
  • Nadzienie:25dag mielonego mięsa,cebula,łyżka oleju do smażenia,sól,pieprz,
  • Sos:2 łyżki masła,łyżka mąki,szklanka śmietany,jajko,10dag tartego sera,łyżka natki pietruszki.

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem zapiekane
Ze składników na ciasto przygotować ciasto naleśnikowe i odstawić na 15 min. Mięso doprawić pieprzem i solą.Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu,dodać mięso i lekko podsmażyć,aby straciło czerwony kolor. Naleśniki usmażyć na oleju,każdy napełnić mięsem i zwinąć.Ułożyć w wysmarowanej łyżką oleju formie. Masło na sos roztopić w garnku,dodać mąkę i krótko zagotować.Zdjąć z ognia,dodać śmietanę.Masę wymieszać z jajem,pieprzem i solą oraz z serem,polać naleśniki. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 min.i piec w temperaturze180stopniC,przed podaniem posypać natką.