polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Ogórkowa pizza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczniejsza i zdrowsza niż z pizzerii

Ogórkowa pizza

Składniki:

Ogórkowa pizza

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 1/4 kostki drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 szklanki letniej wody
  • 4 łyżki oleju
  • przyprawa do pizzy
  • 4 łyżki ketchupem
  • Farsz:
  • 30 dag pieczarek
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 cebula
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 20 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

Ogórkowa pizza
Drożdże wymieszać z cukrem, aż będą lejące. Mąkę,wymieszać z olejem, drożdżami oraz letnią wodą, zagnieść ciasto aż będzie elastyczne. Rozwałkować, wyłożyć do blaszki, wierzch posmarować ketchupem oraz posypać przyprawą do pizzy. Ułożyć farsz: Pieczarki i ogórki pokrojone w plasterki, cebulę w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ułożyć na cieście. Posypać startym serem żółtym. Piec przez około 30 min. w temp. 180 C