Strona główna Ozorki w galarecie Eli

Ozorki w galarecie Eli

eli_555 - Przepis na: Ozorki w galarecie Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 984
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ozorki w galarecie Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 11

Pyszna przekąska w galarecie.


trudność: średne
czas:

Ozorki w galarecie Eli - SKŁADNIKI:

Ozorki w galarecie Eli - PRZYGOTOWANIE:

Ozorki zalać wodą,dodać kucharka, liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości.Pod koniec gotowania dodać marchewkę.Miękkie ozorki i marchewkę wyjąć z wywaru.Ciepłe ozorki obrać ze skórki i pokroić w plasterki.Groszek wyłożyć na sitko,przepłukać wodą i odsączyć.Marchewkę pokroić dekoracyjnie w plasterki.Do 1 szklanki wywaru wsypać żelatynę i rozpuścić.Wlać do reszty zimnego wywaru.Doprawić solą,pieprzem i maggi.Do małych filiżanek(ja dałam do kubeczków po smakowych bieluchach)na dno włożyć,plasterek marchewki,groszek konserwowy,plasterki ozorków,zalać wywarem z żelatyną,ostudzić i włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ozorki w galarecie Eli (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2010-03-07 14:08
Ślicznie podane! 5
Skomentuj
Oceń:
0
eli_555

eli_555
offline

2010-03-08 22:19
Zawsze staram się ładnie podawac ozorki,czy tymbaliki.
Skomentuj
Oceń:
0
góralka

góralka
offline

2010-03-09 16:31
Joj! Jak ja lubię ozorki! Podane przepysznie! A jak smakują!!!!
Skomentuj
Oceń:
0
ewa19614

ewa19614
offline

2010-03-10 16:35
góralka napisał(a):

Joj! Jak ja lubię ozorki! Podane przepysznie! A jak smakują!!!!
super!!!!!!!!!!!!!!!
Skomentuj
Oceń:
0
kasik12

kasik12
offline

2010-03-12 11:26
NIe jadłam - muszę wypróbować, 5!;)
Skomentuj
Oceń:
0
dusia30

dusia30
offline

2010-03-18 12:33
Pięknie podane.Wielka 5 i do ulubionych:))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Roladki schabowe nadziewane
Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara Duszona karkówka
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane