Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Ozorki w sosie musztardowo-chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ozorki doskonałe są jako danie główne lub na kolację

Ozorki w sosie musztardowo-chrzanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ozorki w sosie musztardowo-chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Ozorki w sosie musztardowo-chrzanowym
Ozorki opłukać. Włożyć do garnka zalać wodą z rozpuszczonymi kostkami bulionowymi i liściem laurowym. Gotować do miękkości, 1-2 godziny, aż będą miękkie. Ugotowane ozorki łatwo dają się obrać, a więc ugotowane ozorki obrać. Zrobić sos: wywar z gotowania ozorków zagęścić śmietaną z mąką rozmieszaną wodą. Dodać musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować, włożyć ozorki. Można jeszcze chwilkę razem pogotować i gotowe danie do podawania.
Ozorki w sosie musztardowo-chrzanowym
Ozorki wlożyc do garna zalać bulionem z liściem laurowym
Ozorki w sosie musztardowo-chrzanowym
Kiedy ozorki będą już miękkie wyjąć je i obrać
Ozorki w sosie musztardowo-chrzanowym
Wyjąć ozorki wywar zagęścić i doprawić musztardą
Ozorki w sosie musztardowo-chrzanowym
Włożyć ponownie do wywaru ozorki i chwile pogotować razem