Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pałki z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Do przygotowania w kilka chwil. Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować.

Pałki z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pałki z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami
Mięso umyj i osusz. Cebulę obierz i drobno pokrój. Pałki razem z cebulą podsmaż na maśle. Mięso podlej wodą. Wsyp paprykę, przyprawę uniwersalną oraz mąkę. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Duś na małym ogniu około godziny.Do mięsa wlej śmietanę. Chwilę duś, do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Dodaj posiekany koperek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ziemniakami.
Pałki z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami
Mięso umyj i osusz. Cebulę obierz i drobno pokrój. Pałki razem z cebulą podsmaż na maśle. Mięso podlej wodą. Wsyp paprykę, przyprawę uniwersalną oraz mąkę.
Pałki z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami
Pieczarki pokrój w plasterki. Dodaj do mięsa. Duś na małym ogniu około godziny.Do mięsa wlej śmietanę. Chwilę duś, do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Dodaj posiekany koperek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.