Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w sosie
Z pałek z kurczaka usunąć skórkę i kości. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego koncentrat pomidorowy, zioła, przyprawę do mięs, trochę soli i 4 łyżeczki oleju. Wszystko dokładnie wymieszać. Marynatą zalać mięso i wymieszać tak, żeby marynata pokryła mięso w całości. Mięso w marynacie odłożyć do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i zrumienić z obu stron na oleju. Do marynaty wlać 2 szklanki wody, wymieszać, wlać na patelnię z mięsem. Mięso dusić pod przykryciem ok. pół godziny. Sos zagęścić mąką rozmieszaną z pół szklanki zimnej wody. W razie potrzeby doprawić do smaku odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.