Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Panierowana fasolka szparagowa.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smaczna poobiednia przekąska

Panierowana fasolka szparagowa. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panierowana fasolka szparagowa.

 

Sposób przygotowania:

Panierowana fasolka szparagowa.
Z fasolki obrywamy końcówki i obgotowujemy ją w osolonej wodzie,następnie odcedzamy i czekamy aż wystygnie. Do ręki bierzemy po 3-4 sztuki fasolek o takiej samej wielkości, zanurzamy je w rozbełtanym jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej, mocno dociskając by zbily się w jedną całość. na patelni rozgrzewamy olej i smazymy na nim po obu stronach przygotowane fasolki szparagowe. Podajemy na gorąco. są chrupkie i smaczne.
Panierowana fasolka szparagowa.
Z fasolki obrywamy końcówki i obgotowujemy ją w osolonej wodzie,następnie odcedzamy i czekamy aż wystygnie.
Panierowana fasolka szparagowa.
. Do ręki bierzemy po 3-4 sztuki fasolek o takiej samej wielkości,