nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Panierowany ser pleśniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ser camembert w pysznej, chrupiącej, złocistej panierce o wyrazistym smaku świetny na przekąskę, przegryzkę.

Panierowany ser pleśniowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowany ser pleśniowy

 

Sposób przygotowania:

Panierowany ser pleśniowy
Jajko wbić do miseczki i dosypać do niego przyprawy - sól ziołową, pieprz kolorowy, suszony lubczyk i przyprawę uniwersalną w niedużej ilości, po szczypcie każdej przyprawy. Jajko rozbełtać mieszając je tym samym z dodanymi przyprawami. Ser obtoczyć w jajku z przyprawami, a następnie w bułce tartej, czynność panierowania, obtaczania w jajku i w bułce tartej powtórzyć, wykonać dwukrotnie. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć obtoczony w panierce ser z obu stron na niedużym płomieniu.
Panierowany ser pleśniowy
Ser camembert obtaczany w rozbełtanym z przyprawami jajku.
Panierowany ser pleśniowy
Po obtoczeniu w jajku ser camembert obtoczony w bułce tartej.
Panierowany ser pleśniowy
Ser camembert podczas smażenia na dobrze rozgrzanej oliwie na małym płomieniu.