Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Pascha - ciasto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo Smaczne ciasto Pascha

Pascha - ciasto

Składniki:

Pascha - ciasto

  • 4 żółtka
  • 25 dag cukru
  • 1/4 l śmietany
  • 1 kg niekwaśnego dobrze odciśniętego tłustego twarogu
  • 15 dag masła
  • 10 dag migdałów
  • 0,5 laski wanilii
  • 10 dag rodzynków

Sposób przygotowania:

Pascha - ciasto

Mielimy twaróg, żółtka ucieramy z cukrem, dodając śmietanę, mieszamy prawie do zagotowania. Zdejmujemy z ognia, wkładamy masło, przetarty ser, opłukane rodzynki, migdały posiekane i drobno pokrojoną wanilię, mieszamy wszystko razem i wkładamy do specjalnej dziurkowanej formy, wyłożonej serwetką i przyciskamy to obciążoną deseczką. Gdy serwatka wycieknie wykładamy paschę z formy i zdejmujemy serwetkę. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego :)