Pascha - ciasto

Adam28 - Przepis na: Pascha - ciasto offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 88
Pascha - ciasto
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo Smaczne ciasto Pascha


trudność: łatwe
czas:

Pascha - ciasto - SKŁADNIKI:

  • 4 żółtka
  • 25 dag cukru
  • 1/4 l śmietany
  • 1 kg niekwaśnego dobrze odciśniętego tłustego twarogu
  • 15 dag masła
  • 10 dag migdałów
  • 0,5 laski wanilii
  • 10 dag rodzynków

Pascha - ciasto - PRZYGOTOWANIE:

Mielimy twaróg, żółtka ucieramy z cukrem, dodając śmietanę, mieszamy prawie do zagotowania. Zdejmujemy z ognia, wkładamy masło, przetarty ser, opłukane rodzynki, migdały posiekane i drobno pokrojoną wanilię, mieszamy wszystko razem i wkładamy do specjalnej dziurkowanej formy, wyłożonej serwetką i przyciskamy to obciążoną deseczką. Gdy serwatka wycieknie wykładamy paschę z formy i zdejmujemy serwetkę. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pascha - ciasto  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Rogaliki z marmoladą Ciasto  chmurka Sernik Tiramisu
Fale dunaju z gruszkami Lody podwójnie miętowe Semifreddo wiśniowe
Korzenne ciasteczka ze skórką pomarańczową Drożdżówki z dżemem jagodowym Lody czekoladowe z kremem nutella
Mini serniczki na zimno Deser z musem z gruszki Kolejne pralinki miętowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane