Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasty jajeczne cieszą się wielkim powodzeniem, zapewne dlatego, że można do nich dodać to, na co akurat ma się ochotę. U mnie wersja z porem i natką pietruszki - doskonała.

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

Składniki:

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

 

  • 200 g białej części pora
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki
Ugotowane wcześniej jajka obieramy ze skorupek i kroimy w niezbyt dużą kostkę.

Pory myjemy i kroimy w ćwierć plastry (lub pół plastry, jeśli pory są drobne), wrzucamy je do pokrojonych wcześniej jajek.

Następnie dodajemy majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i podajemy.  


Tagi:

pasta jajka