goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasta paprykowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ta pasta jest świetnym dodatkiem do kanapek, zapiekanek lub pizzy

Pasta paprykowo-pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta paprykowo-pomidorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta paprykowo-pomidorowa
Papryki oczyszczamy i oddzielnie mielimy w maszynce do mięsa. Składniki zalewy zagotowujemy. Następnie przekładamy do niej słodką paprykę i gotujemy około 20 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do papryki wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy 5 minut. Gorący sos przekładamy do słoików, odwracamy do góry dnem.
Pasta paprykowo-pomidorowa
Obie papryki oczyszczamy, mielimy w maszynce do mięsa
Pasta paprykowo-pomidorowa
Składniki zalewy zagotowujemy i przekładamy do niej paprykę
Pasta paprykowo-pomidorowa
Dodajemy przyprawy i gotujemy kilka minut
Pasta paprykowo-pomidorowa
Na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy