klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Pasztet rybny

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasztet rybny jest bardzo ale to bardzo pyszny. Przyciąga smakiem, ale też i aromatem. Najlepszy do obiadu. Dobrze komponuję się z soczkiem.

Pasztet rybny

Składniki:

Pasztet rybny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet rybny
- Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.
- Rybę zemleć razem z bułką. Dodać żółtka, groszek i mąkę wymieszaną ze śmietaną. Doprawić wymieszać.
- Białka ubić, dodać do masy.
- Piec w blaszce o wymiarach 12 x 30 cm. tzw. ,, kąpieli wodnej" ( formę z pasztetem włożyć do większej formy wypełnionej do połowy wodą), w temp. 200 st.C przez ok. 90 minut.