Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Patisony z marchewką i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Tak przygotowane warzywa podawać jako przekąska lub dodatek do obiadu.

Patisony z marchewką i papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Patisony z marchewką i papryką

 

Sposób przygotowania:

Patisony z marchewką i papryką
Z umytej papryki usunąć nasiona, pokroić w słupki. Patisony umyć, pokroić w cząstki. Obraną marchew w krążki. Do każdego słoika włożyć koper, przygotowane warzywa i przyprawy. Wodę z octem, solą i cukrem zagotować. Gorącą zalewą zalać warzywa w słoikach, zamknąć. Na dno garnka włożyć ściereczkę, ułożyć słoiki, zalać gorącą wodą do 3/4 wysokości. Pasteryzować przez 20 minut.
Patisony z marchewką i papryką
Wszystkie przygotowane warzywa pokroić na kawałki
Patisony z marchewką i papryką
Warzywa razem z przyprawami ułożyć w słoikach