mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pesto bazyliowo-pietruszowe wg Mychy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Proste, szybkie i bardzo aromatyczne domowe pesto:)

Pesto bazyliowo-pietruszowe wg Mychy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pesto bazyliowo-pietruszowe wg Mychy

 

Sposób przygotowania:

Pesto bazyliowo-pietruszowe wg Mychy
Bazylię i natkę pietruszki dokładnie myję i pozostawiam do osuszenia. Po czym przekładam liście bazylii i natki pietruszki do pojemnika i miksuję za pomocą blendera. Czosnek obieram i dodaję dwa ząbki do pojemnika ze zmiksowaną zieleniną, miksuję. Migdały sparzam, obieram ze skórki i wrzucam na suchą, teflonową patelnię, prażę chwilę. Podprażone migdały dodaję do blandera, wlewam oliwę z oliwek i dodaję starty parmezan. Całość miksuję dokładnie. Gotowy sos doprawiam do smaku solą morską i pieprzem. Przekładam do zamykanego słoiczka i trzymam w lodówce.
Pesto bazyliowo-pietruszowe wg Mychy
Do pojemnika wkładam liście bazylii i natki pietruszki, miksuję