BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Pieczarki panierowane i smażone a-la kotlety

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pieczarki panierowane i smażone. Tak usmażone pieczarki smakują rewelacyjnie, są mięsiste, soczyste, apetyczne. Lubi je moja cała rodzinka i to bardzo razem ze mną.

Pieczarki panierowane i smażone a-la kotlety

Składniki:

Pieczarki panierowane i smażone a-la kotlety

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki panierowane i smażone a-la kotlety
Pieczarki dokładnie oczyścić, oderwać nóżkę.

Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem.

Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami.

Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę.

Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku, a następnie w tartej bułce. Wkładam na rozgrzany tłuszcz.

Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki.

Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.