SUPERPRZEPIS

Pieczeń z kukurydzą i marchewką

  • alaaa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Pieczeń z kukurydzą i marchewką

Mięsna pieczeń z dodatkiem marchewki i kukurydzy marynowanej kolby jest pysznym dodatkiem do pieczywa.

Składniki:

Pieczeń z kukurydzą i marchewką

 

  • 800 g karczku
  • 1 cebula mniejsza
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/4 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
  • pieprz kolorowy do smaku
  • mini marchewki z puszki
  • kukurydza marynowana kolby

Sposób przygotowania:

Pieczeń z kukurydzą i marchewką
Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa dodać jajko, zrumienioną cebulę,bułkę tartą, musztardę i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Foremkę o wymiarach 25*10 cm wysmarować olejem, wyłożyć 1/3 masy mięsnej ułożyć rząd marchewki i kukurydzy konserwowej. Wyłożyć 1/3 masy mięsnej, rząd marchewki, kukurydzy i reszta masy mięsnej. Wyrównać powierzchnię posmarować olejem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na około 60 min. Wyjąć i ostudzić.