gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

pieczona rybka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczony Karp inny niż wszystkie

pieczona rybka

Składniki:

pieczona rybka

 

  • Karp
  • oliwa z oliwek
  • szynka szwardzlandzka (surowa)
  • ser żółty
  • cebula
  • marchewka
  • sreberko do pieczenia

Sposób przygotowania:

pieczona rybka
Karpia dokładnie czyścimy i myjemy. Rozkładamy Karpia na pół ale tak żeby go nie rozwalić,smarujemy go oliwą i nadziewamy szynką szwadzlandzką, cebulą, pokrojona marchewką w plasterki i serem żółtym. Smarujemy Karpia oliwą, zawijamy w sreberko do pieczenia i wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy aż będzie dobry ok 1 godziny