monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Pieczona szynka w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowa pieczona szynka pachnąca ziołami prowansalskimi ,idealna jako wędlina na kanapkę jak również na obiad z dodatkiem sosu i ziemniaczkami.

Pieczona szynka w ziołach

Składniki:

Pieczona szynka w ziołach

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona szynka w ziołach
Szynkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę .Pieprz, paprykę ,zioła prowansalskie i czosnek wymieszać z 2 łyżkami oleju. Mięso nacieramy z każdej strony solą a puzniej przygotowaną mieszanką przypraw.Odstawić do lodówki najlepiej na noc. Przekładamy szynkę do naczynia zarodpornego podlewamy chochelką rosołu nakrywamy pokrywka naczynie i pieczemy ok. 60 min w 180C.

Tagi:

zioła szynka