Strona główna Pieczona tołpyga

Pieczona tołpyga

superbaba4 - Przepis na: Pieczona tołpyga offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczona tołpyga
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zaintrygowała mnie ta ryba, do tej pory nie jadłam tołpygi


trudność: łatwe
czas:

Pieczona tołpyga - SKŁADNIKI:

  • ( na 1 porcję )
  • 1 tołpyga
  • sol morska prowansalska
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • koperek świeży
  • oliwa z oliwek lub masło

Pieczona tołpyga - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Solimy i skrapiamy oliwą lub nacieramy masełkiem. Sok z cytryny mieszamy z sosem rybnym i polewamy nim rybę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Rybę szczelnie zawijamy w papier do pieczenia i zapiekamy około 20 minut. Przed samym podaniem posypujemy drobno posiekanym koperkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona tołpyga  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Śledzie po kaszubsku Dorada marynowana na żółto
Zapiekanka rybna Sałatka śledziowa z pomarańczą Śledziowy tatar
Świąteczne śledzie na słodko Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Makaron  z brokułami i łososiem
Łosoś smażony w ziołach Krewetki na maśle na ostro Zapiekanka rybna

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane