Strona główna Pieczona tołpyga

Pieczona tołpyga

superbaba4 - Przepis na: Pieczona tołpyga offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczona tołpyga
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zaintrygowała mnie ta ryba, do tej pory nie jadłam tołpygi


trudność: łatwe
czas:

Pieczona tołpyga - SKŁADNIKI:

  • ( na 1 porcję )
  • 1 tołpyga
  • sol morska prowansalska
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • koperek świeży
  • oliwa z oliwek lub masło

Pieczona tołpyga - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Solimy i skrapiamy oliwą lub nacieramy masełkiem. Sok z cytryny mieszamy z sosem rybnym i polewamy nim rybę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Rybę szczelnie zawijamy w papier do pieczenia i zapiekamy około 20 minut. Przed samym podaniem posypujemy drobno posiekanym koperkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona tołpyga  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pasta z tuńczyka Śledzie Dareczka Ryba pod porem i śmietaną
Łosoś w płatkach kukurydzianych Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa
Dorsz po grecku Sola z frytkami z cukini Mullet smażony z frytkami
Ryba na parze z cukinią Zapiekane filety dorady Pizza z owocami morza

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane