Strona główna Pieczona tołpyga

Pieczona tołpyga

superbaba4 - autor przepisu Pieczona tołpyga offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczona tołpyga
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zaintrygowała mnie ta ryba, do tej pory nie jadłam tołpygi


trudność: łatwe
czas:

Pieczona tołpyga - SKŁADNIKI:

  • ( na 1 porcję )
  • 1 tołpyga
  • sol morska prowansalska
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • koperek świeży
  • oliwa z oliwek lub masło

Pieczona tołpyga - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Solimy i skrapiamy oliwą lub nacieramy masełkiem. Sok z cytryny mieszamy z sosem rybnym i polewamy nim rybę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Rybę szczelnie zawijamy w papier do pieczenia i zapiekamy około 20 minut. Przed samym podaniem posypujemy drobno posiekanym koperkiem.



Komentarze do Pieczona tołpyga  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Stek z rekina z japońską nutą Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej Pasta z wędzonej makreli
Łosoś w kruchym cieście z pesto Ryba z sałatką z grilla Łosoś z cytrynowym risotto
Pasta z makreli 2 Pasztet jajeczny z łososiem i szpinakiem Pasta z makreli
Homar z ziołowym masłem i bagietką Śledź pod pierzynką Pasta z makreli z majonezem Eli
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane