Strona główna Pieczona tołpyga

Pieczona tołpyga

superbaba4 - Przepis na: Pieczona tołpyga offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczona tołpyga
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zaintrygowała mnie ta ryba, do tej pory nie jadłam tołpygi


trudność: łatwe
czas:

Pieczona tołpyga - SKŁADNIKI:

  • ( na 1 porcję )
  • 1 tołpyga
  • sol morska prowansalska
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • koperek świeży
  • oliwa z oliwek lub masło

Pieczona tołpyga - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Solimy i skrapiamy oliwą lub nacieramy masełkiem. Sok z cytryny mieszamy z sosem rybnym i polewamy nim rybę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Rybę szczelnie zawijamy w papier do pieczenia i zapiekamy około 20 minut. Przed samym podaniem posypujemy drobno posiekanym koperkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona tołpyga  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków
Racuchy rybne z warzywami  Placuszki z makrelą Sandacz w sosie z porów
Mintaj + kminkowe odsmażane ziemniaczki Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi  Warkocz z łososia na rukoli
Zapiekanka z łososiem i bakłażanem Stek z rekina z jabłkiem Ryba pieczona z warzywami i migdałami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane