Strona główna Pieczona tołpyga

Pieczona tołpyga

superbaba4 - Przepis na: Pieczona tołpyga offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczona tołpyga
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zaintrygowała mnie ta ryba, do tej pory nie jadłam tołpygi


trudność: łatwe
czas:

Pieczona tołpyga - SKŁADNIKI:

  • ( na 1 porcję )
  • 1 tołpyga
  • sol morska prowansalska
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • koperek świeży
  • oliwa z oliwek lub masło

Pieczona tołpyga - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Solimy i skrapiamy oliwą lub nacieramy masełkiem. Sok z cytryny mieszamy z sosem rybnym i polewamy nim rybę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Rybę szczelnie zawijamy w papier do pieczenia i zapiekamy około 20 minut. Przed samym podaniem posypujemy drobno posiekanym koperkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona tołpyga  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Szczypiorkowa pasta z makreli Ryba zapiekana z marchewką Śledź w pomidorach z rodzynkami
Morszczuk w cieście piwnym Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą Śledziowa fantazja
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Łosoś w boczku z cytryną
Mintaj pieczony z pomidorkami koktajlowymi Mintaj na warzywach Śledzie marynowane

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane