Strona główna Pieczona tołpyga

Pieczona tołpyga

superbaba4

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1
Pieczona tołpyga
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zaintrygowała mnie ta ryba, do tej pory nie jadłam tołpygi


trudność: łatwe
czas:

Pieczona tołpyga - SKŁADNIKI:

  • ( na 1 porcję )
  • 1 tołpyga
  • sol morska prowansalska
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • koperek świeży
  • oliwa z oliwek lub masło

Pieczona tołpyga - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Solimy i skrapiamy oliwą lub nacieramy masełkiem. Sok z cytryny mieszamy z sosem rybnym i polewamy nim rybę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Rybę szczelnie zawijamy w papier do pieczenia i zapiekamy około 20 minut. Przed samym podaniem posypujemy drobno posiekanym koperkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczona tołpyga  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Ryba w sosie kokosowym Złota rybka w cieście francuskim Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką
Placuszki rybne Rybka w miodzie Śledziowa kopuła
Cytrynowy mintaj z chińszczyzną Śledź po gdańsku w białym winie i jabłuszku Smażona makrela
Śledź pod pierzynką Ryba w marchewce Pstrąg łososiowy pieczony w migdałach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane