bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pieczone roladki z indyka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki ze szpinakiem i fetą są smaczne, soczyste i proste do przygotowania. Pieczone w piekarniku są dużo zdrowsze i mają dużo mniej kalorii od smażonych.

Pieczone roladki z indyka ze szpinakiem

Składniki:

Pieczone roladki z indyka ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczone roladki z indyka ze szpinakiem
Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy mrożony szpinak i smażymy na wolnym ogniu do momentu odparowania wody ze szpinaku.

Do ostudzonego szpinaku dodajemy ser fetę oraz przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, całość dokładnie mieszamy.

Sznycle z indyka rozbijamy tłuczkiem, oprószmy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką.

Na każdy kawałek mięsa nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka.

Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch posypujemy przyprawą do indyka, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.