Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczony udziec z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki pieczony udziec z indyka, marynowany w przyprawach przez całą noc jest soczysty i bardzo smaczny.

Pieczony udziec z indyka

Składniki:

Pieczony udziec z indyka

 

Sposób przygotowania:

Pieczony udziec z indyka
Olej rzepakowy wlewamy do miseczki. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, dodajemy do oleju. Dodajemy również wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.

Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy udźce marynatą ze wszystkich stron i wstawiamy na noc do lodówki. Następnie pieczemy je przez półtorej godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.