Pieczony udziec z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

Pieczony udziec z indyka

Składniki:

Pieczony udziec z indyka

 

  • 1 szt Udziec z indyka,
  • 1 łyżka przyprawa do kurczaka Prymat,
  • 1 łyżeczka czosnek granulowany Prymat,
  • 3 łyżki przyprawa do zup KUCHAREK,
  • 3 łyżki ocet balsamiczny,
  • 0,5 łyżeczki pieprz czarny mielony Prymat,
  • 3 szt liść laurowy Prymat,
  • 5 szt ziele angielskie Prymat

Sposób przygotowania:

Pieczony udziec z indyka
Ocet balsamiczny wymieszać z kucharkiem, czosnkiem oraz pieprzem i przyprawa do kurczaka, wszystko dokładie wymieszać . Powstałą mieszanka natrzeć obrane mięso ze skóry. Obłożyć liśćmi laurowymi i zielem, odstawić na noc do lodówki.Następnego dnia włożyć do nagrzanego na 200 stopni piekarnika. Piec 50 - 60 minut. Aromatyczna i chrupiąca pieczeń na każda okazje.