Sposób przygotowania:
Piegowata babka
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem.
Margarynę roztopić i ostudzić, dodać do żółtek i dalej miksować na puszystą masę.
Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej i wymieszać ciasto.
Białka ubić na sztywną pianę.
Kulki czekoladowe dodać do ciasta, wymieszać i na koniec dodać pianę i delikatnie wszystko połączyć.
Ciasto przełożyć do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 45 minut.
W międzyczasie przygotować polewę podgrzewając składniki na maleńkim gazie aby polewa się nie zagotowała.
Wystudzoną babkę polać polewą i posypać gwiazdkami.
Margarynę roztopić i ostudzić, dodać do żółtek i dalej miksować na puszystą masę.
Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej i wymieszać ciasto.
Białka ubić na sztywną pianę.
Kulki czekoladowe dodać do ciasta, wymieszać i na koniec dodać pianę i delikatnie wszystko połączyć.
Ciasto przełożyć do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 45 minut.
W międzyczasie przygotować polewę podgrzewając składniki na maleńkim gazie aby polewa się nie zagotowała.
Wystudzoną babkę polać polewą i posypać gwiazdkami.
jovi