rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Pierś grillowana z pastą pomidorowo- orzechową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Grillowana pierś z kurczaka z aromatyczną nutą orzechów połączonych z pastą z suszonych pomidorów i kremem z octem balsamicznym.

Pierś grillowana z pastą pomidorowo- orzechową

Składniki:

Pierś grillowana z pastą pomidorowo- orzechową

 

  • Na 1 fileta:

 

  • 1 duży filet z kurczaka (bez medaliona)
  • 2 łyżki pasty z suszonych czerwonych pomidorów ( u mnie z dodatkiem sera)
  • 1 łyżka posiekanych orzechów ziemnych + garść w całości
  • 2 łyżki kremu z octem balsamicznym o smaku pomarańczy
  • pieprz, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pierś grillowana z pastą pomidorowo- orzechową
Pierś z kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Posiekane orzechy łączymy z pastą z suszonych czerwonych pomidorów oraz łyżką kremu z octem balsamicznym. Nadzieniem wypełniamy naszą drobiową kieszonkę.

Pierś oprószamy solą i pieprzem, układamy na folii aluminiowej i polewamy odrobiną kremu balsamicznego. Posypujemy pozostałymi, nieposiekanymi orzechami i mocno zawijamy.

Grillujemy ok 25 minut w sreberku po czym przekładamy bezpośrednio na ruszt na ok 15 minut.