natalka22123

natalka22123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Pierś grillowana z pieczarkami i masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Co tu dużo mówić trzeba spróbować

Pierś grillowana z pieczarkami i masłem

Składniki:

Pierś grillowana z pieczarkami i masłem

 

Sposób przygotowania:

Pierś grillowana z pieczarkami i masłem
Przekrawamy filety na pół i lekko rozbijamy. Smarujemy ruszt grilla oliwą z oliwek układami piersi i pieczemy. Na patelnie z oliwą wrzucamy pokrojoną cebulkę, lekko szklimy w trakcie można posypać ją szczyptą cukru. Dodajemy pokrojone pieczarki i stratą marchewkę na dużych oczkach. Smażymy aż warzywa staną się miękkie. W między czasie rozcieramy masło z rozgniecionym czosnkiem.Układamy: pierś na to pieczarki z marchewką i na górę kładziemy małą łyżeczkę masła. Wszystko musi być ciepłe aby masło mogło się rozpuścić.