Strona główna Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.

Klaudynka - Przepis na: Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kotlety z piersi w nowym wydaniu, w delikatnym cieście naleśnikowym


trudność: łatwe
czas:

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. - SKŁADNIKI:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • łyżka oleju
  • szczypta papryki mielonej, wegety, pieprzu
  • olej do smażenia

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. - PRZYGOTOWANIE:

Pierś myjemy i dzielimy w plastry, tak jak na kotlety. Wyrównujemy ich grubość tłuczkiem i oproszamy przyprawamy, wegetą, papryką, solą, pieprzem z dwóch stron. Do rondelka wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, szczyptę soli, wlewamy mleko i łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, maczamy kotlety w cieście i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane