Strona główna Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.

Klaudynka - Przepis na: Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kotlety z piersi w nowym wydaniu, w delikatnym cieście naleśnikowym


trudność: łatwe
czas:

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. - SKŁADNIKI:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • łyżka oleju
  • szczypta soli
  • szczypta papryki mielonej, wegety, pieprzu
  • olej do smażenia

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. - PRZYGOTOWANIE:

Pierś myjemy i dzielimy w plastry, tak jak na kotlety. Wyrównujemy ich grubość tłuczkiem i oproszamy przyprawamy, wegetą, papryką, solą, pieprzem z dwóch stron. Do rondelka wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, szczyptę soli, wlewamy mleko i łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, maczamy kotlety w cieście i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
 Gulasz drobiowy z cukinią Marynowane goloneczki  Kotlety z kurczaka
Roladki drobiowe Pieczony kurczak z musztardą Zapiekanka z porem i kurczakiem
Szaszłyk z piersi kurczaka Udka w ryżu i warzywach Kurczak czosnkowy z sos terijaki z grilla
Filet z kurczaka duszony w sosie pomidorowym Zrazy z piersi drobiowej Cukinia faszerowana pomidorami i kurczakiem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj