Strona główna Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.

Klaudynka - Przepis na: Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kotlety z piersi w nowym wydaniu, w delikatnym cieście naleśnikowym


trudność: łatwe
czas:

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. - SKŁADNIKI:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • łyżka oleju
  • szczypta papryki mielonej, wegety, pieprzu
  • olej do smażenia

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. - PRZYGOTOWANIE:

Pierś myjemy i dzielimy w plastry, tak jak na kotlety. Wyrównujemy ich grubość tłuczkiem i oproszamy przyprawamy, wegetą, papryką, solą, pieprzem z dwóch stron. Do rondelka wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, szczyptę soli, wlewamy mleko i łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, maczamy kotlety w cieście i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak pieczony w jabłkach Kurczak po włosku Kotlety z brzoskwiniami
Kotlety drobiowo - warzywne Kurczę w towarzystwie kurek  Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce
Drobiowe kotlety w owsianej panierce Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami De volaille z serem
Pierś z kurczaka duszona z pomidorami i warzywami Kąski kurczaka marynowane w mleku Kurczak na jarzynce z kalarepą

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane