Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety z piersi w nowym wydaniu, w delikatnym cieście naleśnikowym

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.

  • podwójna pierś z kurczaka

  • łyżka oleju

  • szczypta papryki mielonej, wegety, pieprzu

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.

Pierś myjemy i dzielimy w plastry, tak jak na kotlety. Wyrównujemy ich grubość tłuczkiem i oproszamy przyprawamy, wegetą, papryką, solą, pieprzem z dwóch stron. Do rondelka wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, szczyptę soli, wlewamy mleko i łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, maczamy kotlety w cieście i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.