Strona główna Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Kurczak « poprzedni | następny »
rozanka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1
Pierś z kurczaka w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Trochę inaczej pierś z kurczaka


trudność: średnie
czas:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • ogórek konserwowy
  • cebula
  • boczek wędzony
  • sól i pieprz

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Pierś rozbić jak na kotlety,posolić i popieprzyć.Na każdej piersi położyć kawałek ogórka,plasterek boczku i trochę cebuli pokrojonej w piórka. Zwinąć jak na zrazy.Ciasto podzielić na dwie części. Na każdej położyć pierś z dodatkami i owinąć ponacinać w kilku miejscach i posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200st. około 20-25 min. na złoty kolor.Smacznego!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą Domowe burgery drobiowe Pałki z kurczaka z trzcinową nutą
Kotlety pod pierzynką Kokosowy kurczak garam masala z warzywami Roladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim
Roladki z kaszą fetą i pomidorami suszonymi Kurczak z misz maszem Kurczak faszerowany wieprzowiną
Galaretki drobiowe 'na jeden kęs" Kurczak z warzywami Kurczakowa potrawka z curry i kurkumą

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane