Strona główna Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Kurczak « poprzedni | następny »
rozanka - Przepis na: Pierś z kurczaka w cieście francuskim offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pierś z kurczaka w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Trochę inaczej pierś z kurczaka


trudność: średne
czas:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • ogórek konserwowy
  • cebula
  • boczek wędzony
  • sól i pieprz

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Pierś rozbić jak na kotlety,posolić i popieprzyć.Na każdej piersi położyć kawałek ogórka,plasterek boczku i trochę cebuli pokrojonej w piórka. Zwinąć jak na zrazy.Ciasto podzielić na dwie części. Na każdej położyć pierś z dodatkami i owinąć ponacinać w kilku miejscach i posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200st. około 20-25 min. na złoty kolor.Smacznego!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Zapiekanka z porem i kurczakiem Szaszłyk z piersi kurczaka Udka w ryżu i warzywach
Kurczak czosnkowy z sos terijaki z grilla   Filet z kurczaka duszony w sosie pomidorowym Zrazy z piersi drobiowej
Cukinia faszerowana pomidorami i kurczakiem Kurczak po indyjsku Schabowe roladki z serem i papryką konserwową
Udka z kurczaka w musztardzie i miodzie Pierś kurczaka z grilla Kurczak z grzybami i makaronem soba

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane