Strona główna Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Kurczak « poprzedni | następny »
rozanka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1
Pierś z kurczaka w cieście francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Trochę inaczej pierś z kurczaka


trudność: średnie
czas:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - SKŁADNIKI:

  • opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • ogórek konserwowy
  • cebula
  • boczek wędzony
  • sól i pieprz

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Pierś rozbić jak na kotlety,posolić i popieprzyć.Na każdej piersi położyć kawałek ogórka,plasterek boczku i trochę cebuli pokrojonej w piórka. Zwinąć jak na zrazy.Ciasto podzielić na dwie części. Na każdej położyć pierś z dodatkami i owinąć ponacinać w kilku miejscach i posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200st. około 20-25 min. na złoty kolor.Smacznego!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka w cieście francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak w płatkach kukurydzianych Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki
Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Gęsta zupa Rodzinna Podudzia z kurcząt z orzechami
Drobiowy gyros w pomidorach Pierś z ananasem w porach duszonych w winie Naleśniki z mięsem z rosołu
Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta  Pizza z bakłażanem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane