Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Pierś z kurczaka z sosem palio i serem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejna wariacja z kurczakiem w roli głównej.

Pierś z kurczaka z sosem palio i serem.

Składniki:

Pierś z kurczaka z sosem palio i serem.

 

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • ser żółty(plasterki) - 2 sztuki
  • cebula - 3 sztuki
  • oregano - 1 łyżeczka
  • czosnek ( ząbek) - 2 sztuki
  • pomidory (puszka krojone - mała puszka) - 1 sztuka
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z sosem palio i serem.
Zaczynamy od pokrojenia cebuli w kostkę i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy oregano, sól, pieprz. dodajemy pokrojony drobno czosnek.Gdy cebula zmięknie zalewamy pomidorami z puszki, redukujemy aż masa będzie na w pół płynna.
Rozgrzewamy patelnię najlepiej grillowaną. Podsmażamy piersi z obu stron możemy mięso delikatnie pozakłuwać, szybciej nam się upiecze;) nakładamy zrobiony sos, dajemy plaser żółtego sera przykrywamy, gdy ser roztopi się - jest gotowe:) Podajemy z frytkami lub ziemniakami. Życzę smacznego:)