Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym

Składniki:

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym

Mięso umyć. Osuszyć, posolić i obsmażyć na tłuszczu z obu stron. Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Włoszczyznę obrać i pokroić w "zapałkę". Cebulę obrać i drobno posiekać. Warzywa przesmażyć na pozostałym od smażenia mięsa tłuszczu przez ok 3 min. Obłożyć nimi piersi. Zalać śmietaną. Dodać sproszkowaną paprykę i dusić do miękkości mięsa. (W miarę potrzeby podlewając wodą). Piersi przełożyć na nagrzany półmisek. Sos zagęścić mąką. Podprawić do smaku solą. Polać nim mięso. .