Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1733]

Placek czeski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczne ciasto z masa grysikową

Placek czeski

Składniki:

Placek czeski

  • MASA GRYSIKOWA:
  • 0,5 litra mleka
  • 4 łyżki grysiku
  • 1 szkalnka cukru pudru
  • 1 kostka masła

Sposób przygotowania:

Placek czeski

jajko ucieramy z cukrem i masłem, dodajemy miód, nastpepnie make wymieszana z soda i mleko. zagniatamy ciasto, walkujemy i rozkladamy na blaszki. mleko gotujemy z grysikiem przez 8 minut od zagotowania. Cukier puder ucieramy z maslem i łaczymy z zimnym grysikiem. Ciasto przekladamy masą grysikową, wierzch polewamy polewa i posypujemy wiórkami

Redakcja poleca: