Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 699]

Placki z cukinii i żółtego sera

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 220
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placki są takie delikatne, kusząco pachną i znikną ekspresowo na ciepło, jak i po ostygnięciu, z sosem lub bez.

Placki z cukinii i żółtego sera

Składniki:

Placki z cukinii i żółtego sera

Około 21 sztuk:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Placki z cukinii i żółtego sera

Składniki:

Placki z cukinii i żółtego sera
Z cukinii należy dodatkowo zlać powstały sok.

Cukinię i ser zetrzeć na dużych oczkach tarki, a cebulę z czosnkiem drobno posiekać.

Masa:

Placki z cukinii i żółtego sera
Masę wystarczy doprawić za pomocą soli i pieprzu.

Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.

Smażenie:

Placki z cukinii i żółtego sera
Jeśli w międzyczasie w misce nadal będzie wytwarzał się sok z cukinii - na patelnię należy wykładać gęste porcje ciasta.

Placki smażyć obustronnie na złoty kolor - na średnim ogniu.

(Jeśli placki trudno przewracać wystarczy je mocniej przysmażać i przewrócić za pomocą szerokiej łopatki.)