Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Placuszki z kapustą kiszoną i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne placuszki z kapustą kiszoną i papryką, świetna propozycja na obiad dla całej rodziny. Polecam!

Placuszki z kapustą kiszoną i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z kapustą kiszoną i papryką

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z kapustą kiszoną i papryką
Kapustę przepłukujemy. Przekładamy do garnka i razem z pokrojoną cebulą gotujemy około 30 minut. Następnie kapustę odcedzamy, studzimy i drobno siekamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Mleko mieszamy z mąką i jajkiem. Dodajemy paprykę oraz kapustę kiszoną. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na pateli rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta, tworząc placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. Tłuszcz odsączamy na papierowym ręczniku.
Placuszki z kapustą kiszoną i papryką
Kapustę przepłukujemy. Przekładamy do garnka i razem z pokrojoną cebulą gotujemy około 30 minut. Następnie kapustę odcedzamy, studzimy i drobno siekamy.
Placuszki z kapustą kiszoną i papryką
Paprykę drobno siekamy. Mleko mieszamy z mąką i jajkiem.
Placuszki z kapustą kiszoną i papryką
Dodajemy paprykę oraz kapustę kiszoną. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Placuszki z kapustą kiszoną i papryką
Na pateli rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta, tworząc placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. Tłuszcz odsączamy na papierowym ręczniku.