Pleśniak z jabłkami

ewaelzbieta - Przepis na: Pleśniak z jabłkami offline

Kucharz
Przepisy: 7
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pleśniak z jabłkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 12

Bardzo pyszna i dekoracyjna szarlotka.Znika w oczach


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Pleśniak z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • margaryna
  • 5 jaj
  • szklanka z czubkiem cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kisiel
  • jabłka
  • cukier waniliowy

Pleśniak z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać margarynę ,żółtka i widelcem wgnieść ją w mąkę a następnie szybko zagnieść ciasto.Podzielić je na 3 części.Jedną częścią ciasta wyłożyć blachę do drugiej dodać kakao i wymieszać(zagnieść) na jednolite ciasto i zamrozić z trzecią częścią (mniej więcej przez pół do godziny w zamrażarce). jabłka tarkujemy,wykładamy na blaszkę,posypujemy cukrem waniliowym na to tarkujemy ciasto brązowe.Następnie na ciasto brązowe wykładamy pianę ubitą z cukrem + mąka ziemniaczana lub kisiel.na wierzch tarkujemy ciasto białe.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.45 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pleśniak z jabłkami (strona 1 z 1)  
góralka

góralka
offline

2010-08-02 18:57
Jeju! Aż mi się zachciało takiego! Super!
Skomentuj
Oceń:
0
Anula

Anula
offline

2010-08-04 11:29
Bardzo lubie plesniaka,a Twoj wyglada bardzo apetycznie:)
Skomentuj
Oceń:
0
eli_555

eli_555
offline

2010-08-04 14:20
Pychotka,5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Kruche ciasto z orzechową polewą Makowo - śmietankowa rolada Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą
Jabłecznik z serem Sernik z budyniową pianką i brzoskwiniami Piernik z orzechami i rodzynkami
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane