Pleśniak z jabłkami

ewaelzbieta - Przepis na: Pleśniak z jabłkami offline

Kucharz
Przepisy: 7
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pleśniak z jabłkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 12

Bardzo pyszna i dekoracyjna szarlotka.Znika w oczach


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Pleśniak z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • margaryna
  • 5 jaj
  • szklanka z czubkiem cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kisiel
  • jabłka
  • cukier waniliowy

Pleśniak z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać margarynę ,żółtka i widelcem wgnieść ją w mąkę a następnie szybko zagnieść ciasto.Podzielić je na 3 części.Jedną częścią ciasta wyłożyć blachę do drugiej dodać kakao i wymieszać(zagnieść) na jednolite ciasto i zamrozić z trzecią częścią (mniej więcej przez pół do godziny w zamrażarce). jabłka tarkujemy,wykładamy na blaszkę,posypujemy cukrem waniliowym na to tarkujemy ciasto brązowe.Następnie na ciasto brązowe wykładamy pianę ubitą z cukrem + mąka ziemniaczana lub kisiel.na wierzch tarkujemy ciasto białe.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.45 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pleśniak z jabłkami (strona 1 z 1)  
góralka

góralka
offline

2010-08-02 18:57
Jeju! Aż mi się zachciało takiego! Super!
Skomentuj
Oceń:
0
Anula

Anula
offline

2010-08-04 11:29
Bardzo lubie plesniaka,a Twoj wyglada bardzo apetycznie:)
Skomentuj
Oceń:
0
eli_555

eli_555
offline

2010-08-04 14:20
Pychotka,5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Słoneczny sernik dyniowy Królewiec mojej mamy Rolada z dynią i jabłkiem
Pyszna karpatka Eli Sernik czekoladowy Ciasto serowy domek
Kosmiczne ciasto szpinakowe Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Truskawkowy obłoczek
Murzynek z budyniem i biszkoptami Ciasto dwukolorowe z posypką z orzeszków Wedlowski przekładaniec wg S. Anastazji

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane