Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Polska chińszczyzna wg Agi

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Trochę "oszukana" chińszczyzna, ale najważniejsze, że smaczna :)

Polska chińszczyzna wg Agi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Polska chińszczyzna wg Agi

 

  • 2 cebule
  • Kapusta pekińska
  • 2 papryki czerwone
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2-3 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 2 marchewki
  • Sól i pieprz
  • 300 g schabu
  • Woreczek ryżu Basmati

 

Sposób przygotowania:

Polska chińszczyzna wg Agi
Warzywa i schab (oczywiście wszystko umyte) kroimy w dość cienkie paski. Do garnka wody wrzucamy przyprawę uniwersalną. Gdy woda będzie gorąca wrzucamy pokrojone mięso i gotujemy je ok. 30 minut, po tym czasie wyciągamy mięso i odkładamy je na talerz, do tego samego garnka wrzucamy warzywa i gotujemy je ok. 15 minut, przekładamy na patelnię, dodajemy mięso, sos sojowy i pół szklanki wody, w której gotowały się warzywa i mięso. Gotujemy bez przykrycia, często mieszając. W tym czasie gotujemy ryż wg opisu na opakowaniu. Gdy ryż będzie gotowy, chińszczyzna też jest gotowa :)
Polska chińszczyzna wg Agi
Pokrojony w paski schab wrzucamy do gorącej wody z przyprawą uniwersalną ...
Polska chińszczyzna wg Agi
Ugotowane mięso i warzywa przekładamy na patelnię ...