Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Potrawka z patisonem w grahamce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Potrawka z patisonem to pochodna dla mojego lecza - nafaszerowane grahamki swobodnie można zabrać ze sobą do szkoły :)

Potrawka z patisonem w grahamce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Potrawka z patisonem w grahamce

 

  • 2 średnie patisony
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona bądź żółtka
  • 1 papryczka czerwona pepperoni
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 cebula biała
  • 1 laska kiełbasy wędzonej (około 250 g)
  • 2 łyżeczki koncentratu
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • papryka słodka
  • 4 bułki grahamki

Sposób przygotowania:

Potrawka z patisonem w grahamce
Warzywa myjemy, cebule i patisony obieramy, wszystkie warzywka razem z kiełbasą kroimy w słupki, jedynie papryczkę pepperoni drobniutko, w woku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i podpiekamy, następnie dodajemy pokrojone patisony i paprykę i wszystko podpiekamy przez około 5 minut, warzywka rozsuwamy na boki a na środek wrzucamy kiełbaskę którą podpiekamy, całość mieszamy i doprawiamy solą pieprzem i papryką, dodajemy pokrojone korniszony oraz papryczkę pepperoni, następnie dodajemy koncentrat i wszystko mieszamy, podduszamy przez kolejne 5 minut. Przygotowujemy bułeczki, z wierzchu odcinamy przykrycie, środek wydrążamy (możemy wsadzić na 5 minut do piekarnika ale nie jest to konieczne), do przygotowanych bułeczek nakładamy potrawkę i serwujemy tuż po przygotowaniu bądź możemy zabrać tak nafaszerowane bułeczki do szkoły:) smacznego
Potrawka z patisonem w grahamce
cebulę nalezy podsmazyć na rozgrzanym oleju
Potrawka z patisonem w grahamce
następnie dodajemy patisony wraz z papryką
Potrawka z patisonem w grahamce
następnie podsmażamy naszą pokrojoną kiełbaskę
Potrawka z patisonem w grahamce
doprawiamy do smaku solą pieprzem papryką oraz koncentratem dodajemy ogórka i peperonii