Strona główna Potrawka z ryżu

Potrawka z ryżu

dariakwiecinska - Przepis na: Potrawka z ryżu offline

Kuchcik
Przepisy: 3
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Potrawka z ryżu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ugotować ryż i opłukać go pod zimna wodą.


trudność: łatwe
czas:

Potrawka z ryżu - SKŁADNIKI:

  • 1 * szkl. ryżu
  • 2-3 * łyżki stołowe oleju lub oliwy
  • 2 * piersi z kurczaka lub królika
  • 3 * średnie marchewki
  • 1 * pietruszka lub pasternak
  • 1 * pora
  • 1/2 * puszki groszku (konserwowy)
  • 1/2 * cebula
  • 1/2 * ząbku czosnku
  • 1/4 * jabłka
  • przyprawa curry
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • sól

Potrawka z ryżu - PRZYGOTOWANIE:

W kostkę pokroić piersi z kurczaka bądź królika, na tarce na grubych oczkach zetrzeć marchewkę, jabłko, pietruszkę lub pasternak, cienko pokroić porę i cebulkę. Na głęboka patelnię wlewamy 2-3 łyżki stołowe oleju i przysmażamy mięso, dodajemy przyprawy oraz czosnek i dusimy ok. 15 min. Odkryć i przysmażyć mięso dodając cebule i po chwili wszystkie warzywa, lekko przysmażamy całość, dodajemy na koniec ok 3 szkl. wody i gotujemy ok 15 min.
SMACZNEGO!!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Potrawka z ryżu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Ryż z mięsem mielonym Proste dyniowe risotto Krokiety z farszem ryżowo kurkowym
Pierś z kurczaka z ryżem Risotto pełne jesieni Pierś z indyka z kalarepką i ryżem
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Płatki ryżowe z dynią i żurawiną Rozgrzewający kurczak z dynią i jarmużem Grzybowe risotto z marchewką i jarmużem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane