Strona główna Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie.

Pstrąg « poprzedni | następny »
karolcia_zip - Przepis na: Pstrąg w galarecie. offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pstrąg w galarecie.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Świąteczny pstrąg w galarecie.


trudność: średne
czas:

Pstrąg w galarecie. - SKŁADNIKI:

  • 1 oczyszczony pstrąg w całości
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 cytryna
  • 1 kostka rosołowa
  • pieprz
  • 1 łyżka żelatyny

Pstrąg w galarecie. - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy pokrojone w plastry marchewki, pietruszkę, kawałek selera i pora. Dodajemy także kostkę rosołową i przyprawiamy pieprzem. W razie, gdy wywar jest za mało słony dodajemy Warzywko. Gdy warzywa zmiękną, wywar przecedzamy przez durszlak (warzywa odkładamy). Do przecedzonego wywaru wkładamy pstrąga i gotujemy ok. 15 min. Ostrożnie wyciągamy rybę z wywaru i wykładamy do podłużnego, głębokiego naczynia. Do naczynia wykładamy również warzywa z wywaru i pokrojoną w plastry cytrynę. Pół litra wywaru ponownie przecedzamy przez sitko i dodajemy żelatynę. Dokładnie mieszamy do czasu rozpuszczenia żelatyny. Po rozpuszczeniu żelatyny, wywar wylewamy do naczynia z rybą i warzywami. Studzimy. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg w galarecie.  

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane