MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Pulchny naleśnik z warzwami i sadzonym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pulchny naleśnik z sera i płatków ryżowych - pieczony z mikrofali - podany z sadzonym i warzywami :)

Pulchny naleśnik z warzwami i sadzonym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pulchny naleśnik z warzwami i sadzonym

 

  • naleśnik:
  • 3/4 szklanki płatków ryżowych
  • więcej niż 1/2 szkl wody
  • sól, pieprz
  • 120g sera białego w kostce -można homo
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • cebulka dymka - część zielona

 

Sposób przygotowania:

Pulchny naleśnik z warzwami i sadzonym
Naleśnik: wodę gotujemy - do wrzącej dodajemy płatki ryżowe, sól i pieprz - gotujemy około 2 minut. Następnie płatki odcedzamy. Do płatków dodajemy jajko, skrobię i ser biały - ugniatamy - użyłam ubijaczki do ziemniaków. Dymkę drobno siekamy i dodajemy do masy - mieszamy. Masę równomiernie nakładamy na duży płaski talerz - "pieczemy" w mikrofali na największych obrotach -6 minut. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Dymkę kroimy drobno i wrzucamy na patelnię. Gdy się zarumieni - wbijamy jajko - dodajemy sól i pieprz. Smażymy tylko z jednej strony. Kawałek pomidora i ogórka kroimy w słupki. Gotowy naleśnik kładziemy na talerzu i wypełniamy farszem. Najpierw nakładamy sałaty, później połowę słupków warzyw - przykrywamy jajkiem - i znów słupki. Naleśnik składamy na pół - i przytrzymujemy wykałaczką. Można jeść z keczupem, lub sosem czosnkowym.
Pulchny naleśnik z warzwami i sadzonym
Masę równomiernie nakładamy na duży talerz i pieczemy w mikrofali 6 minut na największych obrotach