zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Rabarbarowe zbysiowej

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

To ciacho zawsze się udaje, szybkie i smaczne:)

Rabarbarowe zbysiowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rabarbarowe zbysiowej

 

  • 25 dag margaryny
  • 4 szkl mąki
  • 1 – 2 szkl cukru( zależy jakie lubimy słodkie)
  • 5 jaj
  • 220 ml mleka
  • płaska łyżka proszku do pieczenia

 

 

  • dodatkowo:
  • 1 kg rabarbaru
  • 4 łyżki cukru
  • budyń śmietankowy (op. 40 g)

 

Sposób przygotowania:

Rabarbarowe zbysiowej
Rabarbar umyłam, obrałam i podzieliłam na małe kawałki. Przełożyłam do miski i zasypałam cukrem, odstawiłam do chwili aż puściły sok, wtedy dodałam budyń w proszku, i wymieszałam. W między czasie przygotowałam ciasto. Do przesianej mąki dodałam cukier, wymieszałam, następnie dodałam miękką margarynę i połączyłam składniki palcami, tworząc kruszonkę. W osobnym naczyniu zmiksowałam mleko, jaja i proszek do pieczenia. Odsypałam szklankę ciasta kruszonkowego, a do reszty wlałam mieszankę jajeczną, zamieszałam łyżką parę razy, tak aby pozostały grudki. Ciasto wyłożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzch dałam rabarbar, i posypałam pozostawionym ciastem kruszonkowym. Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piekę 45 minut.
Rabarbarowe zbysiowej
Rabarbar umyłam, obrałam i podzieliłam na małe kawałki. Przełożyłam do miski i zasypałam cukrem, odstawiłam do chwili aż puściły sok, wtedy dodałam budyń w proszku, i wymieszałam
Rabarbarowe zbysiowej
W między czasie przygotowałam ciasto. Do przesianej mąki dodałam cukier, wymieszałam, następnie dodałam miękką margarynę i połączyłam składniki palcami, tworząc kruszonkę. W osobnym naczyniu zmiksowałam mleko, jaja i proszek do pieczenia
Rabarbarowe zbysiowej
Ciasto wyłożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzch dałam rabarbar, i posypałam pozostawionym ciastem kruszonkowym.
Rabarbarowe zbysiowej
Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piekę 45 minut.