Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Racuchy z bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Racuchy z bananem

Racuchy z bananem

Składniki:

Racuchy z bananem

 

  • ½ litra mleka
  • 2 jajka, roztrzepane
  • 1 szklanka mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyki cukru
  • 1 banan, pokrojony
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z bananem

Aby przygotować pyszne racuchy z bananem należy jajka zmiksować z cukrem, dodać mleko, sól, mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić na gładkie ciasto o konsystencji jak na naleśniki. Do ciasta dodać pokrojone banany. Łyżką nakładać ciasto na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor.


 

Tagi:

jajko jajka