Razowe bułki

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 255
zdjęcia: 1 z 3
Razowe bułki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne bułki na śniadanie.


trudność: łatwe
czas:

Razowe bułki - SKŁADNIKI:

Razowe bułki - PRZYGOTOWANIE:

W ciepłej wodzie rozpuszczany drożdże i cukier. Dodajemy łyżkę mąki pszennej. Mieszamy i odstawiamy na 15 min. do czasu wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąki, dodajemy sól i wyrośnięte drożdże. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Wyrobioną kulę ciasta odstawiamy na minimum 30 min. do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy, wyrabiamy i tworzymy kształt bułki. Wszystkie bułki wykładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową, lekko nakrajamy. Przykrywamy i odstawiamy na 30 min. do wyrośnięcia. Wierzch bułek smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temp. 200 st. C przez 25-30 min. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Razowe bułki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczywo
 Chlebowe paluchy wg p. Katarzyny S. Graham ze słonecznikiem Domowa chałka drożdżowa
Bułeczki na jogurcie z prażonym słonecznikiem Zawinięte bułki z serem i parówką Chlebek i bułeczki z chrupiącą skórką
Polski chleb wiejski Chleb z suszonymi pomidorami i oliwkami Najprostszy chleb żytni na zakwasie
Chleb pszenny ze słonecznikiem Chleb na podmłodzie z ostropestem Chleb nowojorski z cebulą i kminkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane