Razowe bułki

karolcia_zip - Przepis na: Razowe bułki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Razowe bułki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne bułki na śniadanie.


trudność: łatwe
czas:

Razowe bułki - SKŁADNIKI:

Razowe bułki - PRZYGOTOWANIE:

W ciepłej wodzie rozpuszczany drożdże i cukier. Dodajemy łyżkę mąki pszennej. Mieszamy i odstawiamy na 15 min. do czasu wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąki, dodajemy sól i wyrośnięte drożdże. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Wyrobioną kulę ciasta odstawiamy na minimum 30 min. do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy, wyrabiamy i tworzymy kształt bułki. Wszystkie bułki wykładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową, lekko nakrajamy. Przykrywamy i odstawiamy na 30 min. do wyrośnięcia. Wierzch bułek smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temp. 200 st. C przez 25-30 min. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Razowe bułki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczywo
Precle z makiem Chleb na zakwasie z mąką ryżową Chleb słonecznikowy
Kaszubski chleb na podmłodzie Polski chleb wiejski Słoneczne bułeczki z niespodzianką
Prosty chleb pszenno-żytni na zakwasie Chleb pszenno-żytni Chleb samo zdrowie
Razowiec na zakwasie  z syropem daktylowym Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Drożdżowy chlebek z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane